CINIBA - Menu

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie ze strony. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.
Slider
dialog konferencja www

Polsko-słoweński dialog międzykulturowy

Gru 06, 2019
12 i 13 grudnia w Centrum Informacji Naukowej i Bibliotece Akademickiej (CINIBA, sala…
0 INFOGRAFIKA 90www

Torkat. 90 lat historii

Lis 07, 2019
Miasto Katowice, Centrum Informacji Naukowej i Biblioteka Akademicka oraz Fundacja Dom…
komunikat startowa

Komunikat zmiany godzin otwarcia CINiB-y w okresie świątecznym

Paź 28, 2019
Szanowni Czytelnicy, uprzejmie informujemy, że od 21 grudnia 2019 r. do 6 stycznia 2020…
wystawa ZIELONE KATOWICE www b 1

Wystawa "Zielone Katowice wszystkimi zmysłami poznawane"

Lis 07, 2019
Od 7 listopada w holu głównym można oglądać wystawę Zielone Katowice wszystkimi zmysłami…
stoisko z książkami, biała lada oklejona plakatami ze zwięrzętami oraz wyłożonymi na górze książkami

Charytatywny Kiermasz Książek Naukowych w CINiB-ie

Paź 05, 2018
Serdecznie zapraszamy do udziału w kolejnej edycji charytatywnego kiermaszu książek oraz…
Portret Olgi Tokarczuk w postaci grafiki uieszczonej na kremowym tle.

Wystawa pt. "Światy Olgi Tokarczuk"

Paź 22, 2019
Od 16 października w holu głównym CINiB-y w wysokich szklanych gablotach (na poziomie 0)…
logo cyfrowej biblioteki internetowej o nazwie nasbi

Zapraszamy do NASBI

Lut 13, 2019
NASBI – w ramach prenumeraty studenci i pracownicy UŚ mają dostęp do ponad 1200…
logo internetowej bibloteki cyfrowej o nazwie ibuk libra, nad napisem dwie niebieskie chmurki

Skorzystaj z IBUK Libra

Lut 13, 2019
IBUK Libra to dostęp do ok. 3000 książek elektronicznych głównie z zakresu nauk…

Kurs e-learningowy

Paź 02, 2014
Zapraszamy nowych Czytelników do udziału w kursie e-learningowym Przysposobienie…

Menu

Klauzula informacyjna RODO dla subskrybentów newslettera

1. Administrator danych osobowych

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Śląski w Katowicach. Może się Pani/Pan skontaktować z administratorem listownie na adres: ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice lub przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2. Inspektor ochrony danych

Może Pani/Pan się kontaktować z inspektorem ochrony danych we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych, listownie na adres: ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice lub przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3. Cele przetwarzania oraz podstawa prawna przetwarzania

Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest w oparciu o art. 6 ust. 1 lit. a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych):

- Pani/Pana dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celu otrzymywania newslettera, zawierającego informacje o wydarzeniach odbywających się w Centrum Informacji Naukowej i Bibliotece Akademickiej, wystawach, szkoleniach, warsztatach (CINiBA), w zakresie następujących danych: imię i nazwisko, adres poczty elektronicznej.

Podanie danych jest konieczne, jeśli chce Pani/Pan otrzymywać newslettera i uczestniczyć w ww. wydarzeniach. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe zrealizowanie ww. celu.

4. Okres przechowywania danych osobowych

Będziemy przechowywać Pani/Pana dane osobowe przez okres subskrypcji newslettera, jednakże nie dłużej niż do czasu odwołania przez Panią/Pana zgody na jego otrzymywanie.

5. Odbiorcy danych

Pani/Pana dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie oraz organom lub podmiotom publicznym uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

6. Prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

Przysługują Pani/Panu następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  1. prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, które nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Pani/Pana zgody przed jej wycofaniem.
  2. prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych;
  3. prawo żądania sprostowania Pani/Pana danych osobowych, które są nieprawidłowe oraz uzupełnienia niekompletnych danych osobowych;
  4. prawo żądania usunięcia Pani/Pana danych osobowych, w szczególności w przypadku cofnięcia przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie, gdy nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania;
  5. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych;
  6. prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych, ze względu na Pani/Pana szczególną sytuację, w przypadkach, kiedy przetwarzamy Pani/Pana dane na podstawie naszego prawnie usprawiedliwionego interesu, w tym na potrzeby marketingu bezpośredniego, lub w celu realizacji zadania publicznego. UWAGA: w przypadku przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego można wnieść sprzeciw w dowolnym momencie bez względu na szczególną sytuację;
  7. prawo do przenoszenia Pani/Pana danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani/Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Pani/Pana dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe. Prawo do przenoszenia danych osobowych przysługuje Pani/Panu tylko co do tych danych, które przetwarzamy w sposób zautomatyzowany, czyli w formie elektronicznej, na podstawie umowy z Panią/Panem lub na podstawie Pani/Pana zgody;
  8. prawo do niepodlegania wyłącznie zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu;
  9. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  • usk
  • uek