CINIBA - Menu

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie ze strony. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.
Slider
logo 100-lecie powstań śląskich

CINIBA włącza się do uroczystych obchodów 100-lecia Powstań Śląskich

Sie 13, 2019
19 sierpnia 2019 roku od godziny 14.00 w holu głównym będzie można zobaczyć historyczne…
wykrzyknik na pomarańczowym tle

KOMUNIKAT

Cze 27, 2019
Szanowni Państwo! Od 1 lipca zmienia się dostawca usługi drukowania i kopiowania. Środki…
Na czarnobiałym zdjęciu kobieta z książką na leżaku, a obok pomarańczowy leżak z książką.

#SunnyCINIBA zaprasza na leżaki!

Cze 06, 2019
Drodzy Czytelnicy! Oddajemy do Państwa dyspozycji wygodne, CINIB-owe leżaki, które…
emblemat ciniba nocą

CINiBA nocą naładuje mocą!

Cze 03, 2019
Od 10 do 28 czerwca 2019 r. odbędzie się akcja CINiBA nocą naładuje mocą!, biblioteka w…
themerson

Wystawa "Gaberbocchus Press. Niezgoda na konformizm”

Kwi 24, 2019
Od 25 kwietnia w holu głównym CINiB-y prezentujemy wystawę pod tytułem Gaberbocchus…
logo cyfrowej biblioteki internetowej o nazwie nasbi

Zapraszamy do NASBI

Lut 13, 2019
NASBI – w ramach prenumeraty studenci i pracownicy UŚ mają dostęp do ponad 1200…
logo internetowej bibloteki cyfrowej o nazwie ibuk libra, nad napisem dwie niebieskie chmurki

Skorzystaj z IBUK Libra

Lut 13, 2019
IBUK Libra to dostęp do ok. 3000 książek elektronicznych głównie z zakresu nauk…

Menu

Klauzula informacyjna RODO dla subskrybentów newslettera

1. Administrator danych osobowych

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Śląski w Katowicach. Może się Pani/Pan skontaktować z administratorem listownie na adres: ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice lub przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2. Inspektor ochrony danych

Może Pani/Pan się kontaktować z inspektorem ochrony danych we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych, listownie na adres: ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice lub przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3. Cele przetwarzania oraz podstawa prawna przetwarzania

Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest w oparciu o art. 6 ust. 1 lit. a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych):

- Pani/Pana dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celu otrzymywania newslettera, zawierającego informacje o wydarzeniach odbywających się w Centrum Informacji Naukowej i Bibliotece Akademickiej, wystawach, szkoleniach, warsztatach (CINiBA), w zakresie następujących danych: imię i nazwisko, adres poczty elektronicznej.

Podanie danych jest konieczne, jeśli chce Pani/Pan otrzymywać newslettera i uczestniczyć w ww. wydarzeniach. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe zrealizowanie ww. celu.

4. Okres przechowywania danych osobowych

Będziemy przechowywać Pani/Pana dane osobowe przez okres subskrypcji newslettera, jednakże nie dłużej niż do czasu odwołania przez Panią/Pana zgody na jego otrzymywanie.

5. Odbiorcy danych

Pani/Pana dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie oraz organom lub podmiotom publicznym uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

6. Prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

Przysługują Pani/Panu następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  1. prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, które nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Pani/Pana zgody przed jej wycofaniem.
  2. prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych;
  3. prawo żądania sprostowania Pani/Pana danych osobowych, które są nieprawidłowe oraz uzupełnienia niekompletnych danych osobowych;
  4. prawo żądania usunięcia Pani/Pana danych osobowych, w szczególności w przypadku cofnięcia przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie, gdy nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania;
  5. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych;
  6. prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych, ze względu na Pani/Pana szczególną sytuację, w przypadkach, kiedy przetwarzamy Pani/Pana dane na podstawie naszego prawnie usprawiedliwionego interesu, w tym na potrzeby marketingu bezpośredniego, lub w celu realizacji zadania publicznego. UWAGA: w przypadku przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego można wnieść sprzeciw w dowolnym momencie bez względu na szczególną sytuację;
  7. prawo do przenoszenia Pani/Pana danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani/Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Pani/Pana dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe. Prawo do przenoszenia danych osobowych przysługuje Pani/Panu tylko co do tych danych, które przetwarzamy w sposób zautomatyzowany, czyli w formie elektronicznej, na podstawie umowy z Panią/Panem lub na podstawie Pani/Pana zgody;
  8. prawo do niepodlegania wyłącznie zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu;
  9. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  • usk
  • uek